Just Wonder - Reclamebureau

Hoe komt een goede website tot stand?

Stap 1 bij het maken van een website is bij vele webdesigners het ontwerpen van de website.
Toch is het belangrijk om geen cruciale stappen over te slaan alvorens het ontwerpen zelf.

Hieronder leggen we je uit welke stappen wij gebruiken om tot een goede website te komen.

Briefing

Alles start met een goed kennismakingsgesprek.

Aan de hand van dit gesprek komen we te weten naar welk soort website je precies op zoek bent. Wil je een website die enkel moet informeren wat jouw bedrijf precies doet door middel van een creatieve sfeerimpressie? Of heb je interesse in een e‑commerce website die online-verkoop als doel heeft?

Klantonderzoek & marktonderzoek

Waarvoor staat jouw bedrijf bekend? Wie zijn jouw concurrenten? Wat zijn de laatste nieuwigheden in jouw niche? Deze vragen kunnen bepalen welke elementen er op de website “in the picture” moeten gezet worden en welke niet.

Bezoekersonderzoek

Wie is de doelgroep van jouw bedrijf? Waar is de bezoeker naar op zoek? Welke vormgeving trekt hen het meeste aan? Een eerder sobere of een eerder speelse stijl? Het is van belang om jouw websitebezoeker goed te kennen. Pas dan is het mogelijk om een goed en professioneel gevoel over te brengen naar de eindklant.

Pagina-indeling (wireframing)

Hoewel het ook digitaal kan gemaakt worden, wordt een wireframe nog het meest op papier uitgeschetst. Een wireframe geeft weer welke elementen waar op de website komen te staan.

Voorbeelden van enkele elementen:

  • Navigatiemenu
  • Contactgegevens
  • Sfeerfoto
  • Bedrijfstekst
  • CTA-buttons (belangrijke knoppen)

Ontwerpen

Onze webdesigners gaan aan de slag met het samenstellen van de basiskleuren, lettertypes en het selecteren van het fotomateriaal.

Al onze websites worden ontworpen volgens het KISS-principe. Kort uitgelegd geeft dit aan dat een boodschap alleen goed overkomt als men niet teveel tegelijk wilt vertellen. Hou het best simpel. In het engels hoor je wel eens het zinnetje “Less is more” zeggen.

Ontwikkeling (codering)

Hierna is het de beurt aan onze front-end-developers. Zij starten met het omzetten van het website ontwerp naar een functionerende website.

Wat doet een front-end-developer?

Een front-end-developer is verantwoordelijk voor de technische kant van het front-end van een website. Front-end betekent hetgeen wat de bezoeker ziet. Door middel van programmeertalen (codes) zorgt hij ervoor dat de website kan functioneren, interactief is en wordt voorzien van animaties.

Testen maar!

Zodra de website volledig gebouwd is, wordt de eerste versie online gezet. Meestal gebeurt dit op een afgeschermde URL. Op die manier kunnen ons testteam & de klant de website rustig uittesten alvorens deze echt publiek toegankelijk is.