We weten allemaal dat de dag van vandaag een website cruciaal geworden is. Maar wat kost het om een professionele website te laten maken? In dit artikel hebben we het over de verschillende types websites met enkele richtprijzen.
Hoeveel een website precies kost is een vrij algemene vraag. Je zou het kunnen vergelijken met de vraag “Wat kost een auto?”
Om een vrij correcte schatting te kunnen maken zullen er vragen dienen gesteld te worden als: “Welk type auto?”, “Waarvoor zal deze auto voornamelijk gebruikt worden?”, “Wat is het budget?”. Hetzelfde verhaal geldt ook voor websites.
Om tot een realistische richtprijs te komen verdelen we websites best onder in verschillende groepen die de functionaliteiten beschrijven. De vernoemde richtprijzen zijn gebaseerd op projecten die eerder door ons werden uitgevoerd in combinatie met marktonderzoek. Wat deed de klant en wat deden wij?
Door de klant voorzien | Door Just Wonder uitgevoerd |
Inhoudelijke tekst voor de website | Marktonderzoek |
Afbeeldingen of andere types van media | Responsive ontwerp (?) |
Logo in hoge resolutie | Ontwikkeling (coderen) |
* | SEO |
* Just Wonder is gespecialiseerd in websites, logo’s & het schrijven van websiteteksten. Indien nodig voeren we deze zaken met plezier voor jou uit.
Deze soort websites hebben slechts één pagina. Het doel is om een bepaalde sfeer over te brengen naar de bezoeker. Dit wordt meestal gedaan door het gebruik van schermvullende afbeeldingen in combinatie met grote lettertypes.
Hoewel one-page-websites minder informatie bevatten, vergen ze meer design-werk dan gewone websites. Een website met verschillende pagina’s heeft meestal één vaste layout, die op elke pagina telkens terugkomt. Een one-page-website daarentegen vraagt verschillende layout secties op één pagina.
Dit type website zal je wellicht het meeste tegenkomen op het internet. Zie het als een online brochure. De bedoeling is om jouw bezoeker te informeren en te overtuigen om met jou contact op te nemen.
Een gespecialiseerd en professioneel webbureau zorgt ervoor dat jouw zakelijke website:
gestructureerd is
aanzet tot actie
goed gevonden wordt in zoekmachines
een snelle laadtijd heeft
Een e-commerce website wordt vaak ook een webshop genoemd. Met een webshop kan je jouw producten online verkopen.
Het is niet nodig om meteen te starten met een webshop. Het is perfect mogelijk om eerst te starten met een website, die later uitgebreid kan worden met een webshop.
Wel is het interessant om vooraf aan je webbouwer te laten weten dat je met het idee speelt om op termijn online te gaan verkopen. Dit omdat niet elk CMS-platform geschikt is om als basis voor een webshop te gebruiken. Op die manier kun je kosten vermijden voor het omzetten van jouw website naar een ander Content Management System.
Volgende zaken zijn fundamenteel voor een goede e-commerce website:
een betrouwbaar website-ontwerp
een hoge gebruiksvriendelijkheid
De uiteindelijke doelstelling is om jouw klant te overtuigen om jouw product bij jouw bedrijf aan te kopen.
Een e-commerce website heeft meer functionaliteiten dan een normale website. Denk maar aan een winkelmandje, online betalen, een account-pagina, een pagina met de status van de bestelling,…
Al deze zaken dienen perfect afgestemd te worden op jouw bedrijf. Dit is één van de redenen waarom de kostprijs van een webshop hoger ligt dan een gewone website.
Ja. Ongeacht het type website heb je deze 2 zaken steeds nodig:
Webhosting
Om het makkelijk te maken:
Een domeinnaam is zoals het adres van je huis. De plaats waar men jou kan vinden.
Webhosting daarentegen is de ruimte in je huis waarin alle meubelen staan. Wanneer je webhosting bestelt, huur je eigenlijk een klein deeltje ruimte op een grote server (computer) die ergens fysiek staat opgesteld in een datacenter.
Absoluut. Sterker nog… We doen niets liever! Just Wonder is gespecialiseerd in het maken van professionele websites. Geef ons een seintje, dan bekijken we samen jouw wensen. Wie weet heb je binnenkort al een eerste ontwerp van jouw gloednieuwe website.