Just Wonder - Reclamebureau

Wat kost een website?

28 november 2017 om 20:48

We weten allemaal dat de dag van vandaag een website cruciaal geworden is. Maar wat kost het om een professionele website te laten maken? In dit artikel hebben we het over de verschillende types websites met enkele richtprijzen.

wat kost een website

Hoeveel een website precies kost is een vrij algemene vraag. Je zou het kunnen vergelijken met de vraag “Wat kost een auto?”

Om een vrij correcte schatting te kunnen maken zullen er vragen dienen gesteld te worden als: “Welk type auto?”, “Waarvoor zal deze auto voornamelijk gebruikt worden?”, “Wat is het budget?”. Hetzelfde verhaal geldt ook voor websites.

Om tot een realistische richtprijs te komen verdelen we websites best onder in verschillende groepen die de functionaliteiten beschrijven. De vernoemde richtprijzen zijn gebaseerd op projecten die eerder door ons werden uitgevoerd in combinatie met marktonderzoek. Wat deed de klant en wat deden wij?

Door de klant voorzien Door Just Wonder uitgevoerd
Inhoudelijke tekst voor de website Marktonderzoek
Afbeeldingen of andere types van media Responsive ontwerp (?)
Logo in hoge resolutie Ontwikkeling (coderen)
* SEO

* Just Wonder is gespecialiseerd in websites, logo’s & het schrijven van websiteteksten. Indien nodig voeren we deze zaken met plezier voor jou uit.

3 verschillende types websites

One Page Website

one page website

Deze soort websites hebben slechts één pagina. Het doel is om een bepaalde sfeer over te brengen naar de bezoeker. Dit wordt meestal gedaan door het gebruik van schermvullende afbeeldingen in combinatie met grote lettertypes.

Hoewel one-page-websites minder informatie bevatten, vergen ze meer design-werk dan gewone websites. Een website met verschillende pagina’s heeft meestal één vaste layout, die op elke pagina telkens terugkomt. Een one-page-website daarentegen vraagt verschillende layout secties op één pagina.

Afhankelijk van de omvang van het project en of er al dan niet gekozen wordt voor een vooraf gemaakt thema schommelen deze webprojecten doorgaans tussen de € 1.000 en € 3.000.

Zakelijke website

zakelijke website

Dit type website zal je wellicht het meeste tegenkomen op het internet. Zie het als een online brochure. De bedoeling is om jouw bezoeker te informeren en te overtuigen om met jou contact op te nemen.

Een gespecialiseerd en professioneel webbureau zorgt ervoor dat jouw zakelijke website:

Afhankelijk van de omvang van het project en of er al dan niet gekozen wordt voor een vooraf gemaakt thema schommelen deze webprojecten meestal tussen de € 1.500 en € 5.000.
Wil je de inhoud van jouw website zelf kunnen aanpassen door middel van een CMS-systeem? Reken dan op een gemiddeld prijssupplement van een 20 à 30%.

E-commerce website

e-commerce website

Een e-commerce website wordt vaak ook een webshop genoemd. Met een webshop kan je jouw producten online verkopen.

Het is niet nodig om meteen te starten met een webshop. Het is perfect mogelijk om eerst te starten met een website, die later uitgebreid kan worden met een webshop.

Wel is het interessant om vooraf aan je webbouwer te laten weten dat je met het idee speelt om op termijn online te gaan verkopen. Dit omdat niet elk CMS-platform geschikt is om als basis voor een webshop te gebruiken. Op die manier kun je kosten vermijden voor het omzetten van jouw website naar een ander Content Management System.

Volgende zaken zijn fundamenteel voor een goede e-commerce website:

De uiteindelijke doelstelling is om jouw klant te overtuigen om jouw product bij jouw bedrijf aan te kopen.

Een e-commerce website heeft meer functionaliteiten dan een normale website. Denk maar aan een winkelmandje, online betalen, een account-pagina, een pagina met de status van de bestelling,…

Al deze zaken dienen perfect afgestemd te worden op jouw bedrijf. Dit is één van de redenen waarom de kostprijs van een webshop hoger ligt dan een gewone website.

Afhankelijk van de omvang van het project en of er al dan niet gekozen wordt voor een vooraf gemaakt thema schommelen deze webprojecten meestal tussen de € 3.000 en € 25.000.

Zijn er nog bijkomende kosten?

Ja. Ongeacht het type website heb je deze 2 zaken steeds nodig:

Om het makkelijk te maken:

Een domeinnaam is zoals het adres van je huis. De plaats waar men jou kan vinden.

Webhosting daarentegen is de ruimte in je huis waarin alle meubelen staan. Wanneer je webhosting bestelt, huur je eigenlijk een klein deeltje ruimte op een grote server (computer) die ergens fysiek staat opgesteld in een datacenter.

Voorzie voor een domeinnaam en hosting ongeveer een € 50 – € 100 per jaar. Prijzen schommelen naargelang bij welk hostingbedrijf je deze bestelt.

Kan ik bij jullie terecht voor een professionele website?

Absoluut. Sterker nog… We doen niets liever! Just Wonder is gespecialiseerd in het maken van professionele websites. Geef ons een seintje, dan bekijken we samen jouw wensen. Wie weet heb je binnenkort al een eerste ontwerp van jouw gloednieuwe website.

Laten we samen iets moois maken!

Neem contact met ons op zodat we je een offerte kunnen bezorgen.