Just Wonder - Reclamebureau

Wat is WordPress?

4 oktober 2017 om 07:43

WordPress is op dit moment het snelst groeiende CMS-systeem wereldwijd. In dit artikel leggen we uit wat WordPress precies is en waarom het de laatste jaren zo populair is geworden.

Wat is WordPress?

WordPress is een CMS-systeem. Een CMS-systeem zorgt ervoor dat je op jouw website zelf inhoud kunt toevoegen, aanpassen of verwijderen.

Wordpress - wat is het eigenlijk?

In de beginjaren was het systeem vooral bekend voor blogsites. Gaandeweg hebben de ontwikkelaars van WordPress de functionaliteiten zodanig uitgebreid dat het systeem vandaag de dag gebruikt wordt als CMS-systeem voor complete websites.

Wat kost WordPress?

Het is volledig gratis. WordPress is open source. Dit betekent dat het niet nodig is om een licentie aan te kopen om het platform te mogen gebruik. Open source software wordt voortdurend verbeterd door een gemeenschap van ontwikkelaars. Dit zowel op vlak van functionaliteit, veiligheid als gebruiksvriendelijkheid.

Een kale WordPress installatie zorgt enkel voor de basis van de website. Vergelijk het met een chassis van een wagen. Het ontwerp en de structuur van de website dient nog gebouwd te worden door een webbureau.

Zeer populair

Door zijn enorm gebruiksvriendelijke interface is WordPress zeer populair geworden bij webbouwers. Daarom wordt het platform gezien als één van de meest gebruiksvriendelijke CMS-toepassingen.

Een andere reden is zijn flexibele uitbreidbaarheid. Het platform laat toe om verschillende plugins te installeren. Zie een plugin als een stukje functionaliteit die de mogelijkheden van de website vergroten. Er zijn duizenden verschillende plugins, zowel gratis als betalend.

Veiligheid voorop

WordPress is ontwikkeld met veiligheid als prioriteit.

Ondanks de core (basis-installatie) van WordPress al zeer veilig is, is het toch niet slecht om jouw website nog extra te beveiligen.

WordPress draait op meer dan 23% van alle websites en op 60% van alle CMS websites ter wereld. We mogen dus wel stellen dat het een imposant populair platform is. Door haar enorm marktaandeel is het platform een geliefd slachtoffer bij hackers.

Het maken van dagelijkse backups, het gebruik van moeilijke wachtwoorden en een goede security plugin is een ideale toevoeging aan de basis installatie.

Just Wonder is gespecialiseerd in het maken van WordPress sites. Contacteer ons vrijblijvend om samen de mogelijkheden te bekijken.

Laten we samen iets moois maken!

Neem contact met ons op zodat we je een offerte kunnen bezorgen.