Just Wonder - Reclamebureau

Wat is een responsive website?

18 augustus 2017 om 19:59

Een website responsive maken betekent het toegankelijk maken voor alle apparaten.

Een doorsnee website wordt maandelijks bezocht op gemiddeld 84 unieke apparaten. Elk apparaat heeft een eigen schermbreedte en schermhoogte. Om dan nog te zwijgen over het feit dat er dagelijks steeds nieuwe toestellen uitkomen.

wat is een responsive website

Enkele voorbeelden van apparaten waarmee de site werd bekeken:

Meer en meer mobiel

Waar vroeger mensen hun computer nog moesten starten om het internet te gebruiken, grabbelen ze nu vanuit de zetel naar hun smartphone. Bezoekers analyses wijzen uit dat het surfen via mobiele apparaten jaarlijks toeneemt. Logisch als je weet dat ongeveer 67% van onze bevolking een smartphone heeft.

Mobile first

Enkele jaren terug werd een website nog ontworpen op basis van een schermbreedte tussen de 1400 en 2000 pixels. Met andere woorden, een laptop of vaste computer. Vandaag de dag wordt een website meteen voor 4 formaten ontworpen.

  1. Formaat voor smartphones
  2. Formaat voor tablets
  3. Formaat voor laptops
  4. Formaat voor desktops

Gebruiksvriendelijkheid en leesbaarheid

We moeten bekennen; zo'n website ontwerpen voor 4 verschillende schermgroottes boost onze creativiteit. Toch is het belangrijk dat niet enkel de vormgeving van de website verandert, maar ook de manier van navigeren & de posities van elementen.

Een 2-kolommen-layout kan beter omgezet worden naar een 1-kolom-layout van zodra de schermbreedte onder de 500 pixels duikt. Op die manier hoeven we de tekstgrootte niet te verkleinen en krijgen we iets meer ademruimte in het design.

Kan ik zelf controleren of een website responsive is?

Zeker en vast. Doe zelf maar eens de test!

  1. Open een willekeurige URL
  2. Maak je browservenster zo klein mogelijk in de breedte

Bij responsive webdesign zal je zien dat de website zichzelf aanpast naargelang de schermgrootte.

Kan ik bij jullie terecht voor het maken van zo'n website?

Ja hoor. Sterker nog… We doen niets liever! Just Wonder is gespecialiseerd in het maken van responsive websites. Geef ons gerust een seintje. Dan bekijken we samen jouw wensen. Wie weet heb je binnenkort al een eerste ontwerp van jouw responsive website.

Laten we samen iets moois maken!

Neem contact met ons op zodat we je een offerte kunnen bezorgen.