Just Wonder - Reclamebureau

Waarom een huisstijl belangrijk is voor jouw bedrijf

7 december 2018 om 07:39

Ieder persoon is uniek. Hetzelfde geldt voor bedrijven. Ze hebben unieke waarden dat hen onderscheiden van anderen. Een goed doordachte huisstijl is essentieel om jouw merk er visueel te laten uitspringen. Maar wat is een huisstijl? En waarom is het zo belangrijk?

Wat is een huisstijl?

Een huisstijl, ook wel “branding” genoemd, vertaalt de kernwaarden van jouw merk of product in visuele elementen. Branding wordt pas doeltreffend als deze elementen steeds terugkomen in alle uitgaande communicatie. Een huisstijl omvat veel meer dan enkel een logo. Denk maar aan:

stijlvolle naamkaartjes zwart wit
ontwerp van winkelzakjes

Waarom is een huisstijl belangrijk?

  1. Een huisstijl helpt jouw merk te onderscheiden van anderen.
  2. Je bent in de mogelijkheid om een eigen gezicht aan je bedrijf te geven. Dit draagt bij aan een goede klantrelatie en vertrouwen.
  3. Een huisstijl zorgt ervoor dat de jouw doelpubliek al weet van wie de boodschap komt, nog vòòr jouw naam of logo zichtbaar is.
  4. Merkvoorkeur: Mensen zullen jouw merk of product verkiezen boven dat van anderen die hetzelfde aanbieden.
  5. Een huisstijl laten maken zorgt ervoor dat jouw merk op de voorgrond van alle marketing-materialen te zien is. Mensen worden bewuster van het merk en zullen bijgevolg opnieuw sneller contact maken.

Vandaag de dag bouwt een bedrijf zijn reputatie niet enkel meer op door zijn aanbod van producten of diensten. In een wereld vol concurrentie is het belangrijk om een eigen en opvallende identiteit te hebben.

Bij Just Wonder weten we dat elk bedrijf uniek is. Met veel goesting gaan we aan de slag om met de juiste woorden, vormen en kleuren jouw bedrijfsverhaal te vertellen. Aarzel niet om ons te contacteren voor ons inzicht en advies.

Laten we samen iets moois maken!

Neem contact met ons op zodat we je een offerte kunnen bezorgen.