Just Wonder - Reclamebureau

Een vooraf gemaakt website template, ja of nee?

18 januari 2018 om 08:09

Als je een website laat maken kun je er voor kiezen om gebruik te maken van een template, ook wel een thema genoemd. Een template dat reeds vooraf gemaakt is door externe ontwerpers.

Enkele leveranciers die zo’n templates aanbieden zijn ThemeForest, TemplateMonster & Creative Market.

Voordelen

Het voordeel van zo’n vooraf gemaakte template is dat het design-werk al werd uitgevoerd door een andere persoon. Doordat deze thema’s op grote schaal verkocht worden, kunnen ze aangekocht worden aan een interessante prijs.

Overhandig je deze template aan een webbureau? Dan kunnen zij deze installeren op jouw website. Hun rol is dan om de template te voorzien van inhoud en al dan niet het uitvoeren van enkele design-wijzigingen.

Nadelen

De keerzijde van de medaille is dat een vooraf gemaakte template op andere websites ook gebruikt kan worden, waardoor jouw website heel sterk kan lijken op een andere website.

Voordelen Nadelen
Laag in kosten Geen uniek ontwerp
Snellere ontwikkelingstijd Niet afgestemd op de huisstijl van je bedrijf
Niet afgestemd op jouw doelen

Aandachtspuntjes

Let op. Gebruik geen afbeeldingen van de template zelf. De afbeeldingen in de template worden enkel gebruikt als “plaatsaanduiding”. In de meeste gevallen bevatten deze een copyright. Heb je zelf geen behoorlijk fotomateriaal? Dan kun je altijd beroep doen op een professionele fotograaf of een online beeldbank.

Op maat gemaakte website

Anders dan bij een vooraf gemaakte website-template, wordt een op maat gemaakte website volledig van nul gestart.

Het voordeel is dat de website layout volledig afgestemd kan worden naar de huisstijl van jouw bedrijf en naar jouw persoonlijke wensen. Doordat de webdesigner de layout volledig zelf in handen heeft kan hij zelf bepalen welke elementen er op welke plek dienen te komen.

Voordelen Nadelen
Afgestemd op je huisstijl Duurder dan een website met een vooraf gemaakte template

Laten we samen iets moois maken!

Neem contact met ons op zodat we je een offerte kunnen bezorgen.